• בלוג
  • דונאלד טראמפ והקריירה שלך בהייטק

דונאלד טראמפ והקריירה שלך בהייטק

24/11/2016

התחלתי לקרוא את הספר של טראמפ (אחד מהם, מסתבר שיש המון). באמת. ואל תתנו לי את המבט הזה כי למרות כל מה שאומרים בתקשורת ואולי אתם חושבים בכל זאת מדובר בנשיא הנבחר ולפחות במערכת הבחירות הזו במועמד שעשה את הבלתי אפשרי פעם אחר פעם.

עכשיו הדבר הכי הבולט בספר הוא היכולת של טראמפ לקחת מציאות מורכבת ולרדד אותה לסיפור פשוט או סטטוס בפייסבוק. רק בשביל זה כדאי לקרוא את הספר.

אבל את הדבר החשוב יותר לקריירה שלנו בהייטק למדתי מרעיון נוסף שחוזר על עצמו בכל צעד בקריירה של טראמפ.

1. מה כבר יש לך להפסיד?

טראמפ שואל בכל צומת דרכים בקריירה שלו ״מה כבר יש לי להפסיד?״. כך כשהציעו לו לעשות את המתמחה בטלויזיה הוא צלצל לסוכן שלו שאמר לו לברוח מזה, ושהתוכנית לא תצליח והוא סתם יבזבז את הזמן, אבל טראמפ לא הקשיב כי ״מה כבר היה לי להפסיד״ ובאמת עשה את התוכנית והיא היתה להיט.

בהזדמנות אחרת הוא מספר איך התחיל לבנות מסלולי גולף. הוא לא ידע כלום על תכנון ובניית מסלולי גולף אבל אהב גולף וכשההצעה הגיעה הוא התלבט ובסוף לקח אותה. למרות שהיתה מספיק עבודה אחרת, הרעיון היה מדליק והיה סיכוי שיצליח (מה שאכן קרה). לו הספר היה נכתב כמה שנים מאוחר יותר אני בטוח שהמירוץ לנשיאות היה מקבל פיסקה של כבוד באותו פרק. הנה אותו הרעיון במלים של טראמפ:

When you are focusing on a career, it is easy to get in a rut and not allow yourself to try new things. After a while we are so bogged down by routine we are afraid to try new things. Do not let that happen to you.

2. ועכשיו אנחנו

עכשיו אני מסתכל ימינה ושמאלה עליכם הקוראים, עליי ועל החברים שלי. על חבר שלא הכי מרוצה מהעבודה שלו אבל לא עוזב כי צריך את הכסף, על חברה שמאוד רוצה להתחיל סטארט-אפ אבל מי שמע על סטראט-אפיסטית עם שלושה ילדים קטנים אז אולי כשהילדים יגדלו היא תנסה, על עוד חבר שקיבל הצעה לתפקיד הרבה יותר מרגש מהתפקיד הנוכחי שלו אבל בחברה אחרת ומעדיף לא לקחת כי מי יודע אם יצליח שם ואולי בכלל עדיף להשאר איפה שמכירים שלא יהיה יותר מדי לחץ.

עצה אחת שכנראה כדאי לקחת מטראמפ היא הפתיחות לנסות רעיונות חדשים גם בקריירה. ההבנה שתמיד יש לאן לחזור, תמיד אפשר לחזור לבנות עוד בניין או לכתוב עוד קוד או לעשות את הדבר הזה שאתם עושים עכשיו. אבל אולי, רק אולי, הרעיון החדש וההזוי שאין מצב שיעבוד דווקא כן יצליח.