• בלוג
  • תנו צ'אנס לנווד - ארבע תכונות טובות של Nomad

תנו צ'אנס לנווד - ארבע תכונות טובות של Nomad

05/03/2023

האשיקורפ נוסדה ב 2012 ושלוש שנים מאוחר יותר ב 2015 הוציאה את כלי ניהול הקונטיינרים שלה שנקרא Nomad. קוברנטיס היה אז בן שנה אבל כבר השיג אחיזה בשוק, ובנוסף נהנה מהגיבוי של גוגל כך שהסיכוי של נומד מלכתחילה היה נמוך.

אבל למרות שנומד לא ניצח בתחרות הפופולריות, הוא עדיין גדל, מתוחזק ונמצא בשימוש בעולם האמיתי. ואם אתם עדיין לא "נעולים" על קוברנטיס, הנה שלוש סיבות בגללן שווה לפחות לבחון את הנווד-

  1. קלות התקנה - בשביל להקים קלאסטר של נוודים כל מה שצריך זה להוריד קובץ בינארי אחד למחשב (התוכנה זמינה למק, חלונות ולינוקס). הפעלה של אותו Agent הופכת את המכונה שלכם לשרת Nomad. כשתפעילו את ה Agent על מחשב נוסף תוכלו לתת לו את כתובת ה IP של המחשב הראשון ויש לכם קלאסטר. נומד לא בררן ואפשר להפעיל Agent-ים שלו על כל דבר. ה Agent אוטומטית סורק את המכונה ומצרף אותה לקלאסטר עם היכולות שהוא מזהה.

  2. דוגמה נוספת היא ביצירת גמישות - קוברנטיס רוצה שליטה מלאה על הקלאסטר והמכונות שבו, ומוכן להריץ רק קונטיינרים. נומד הוא כבר הרבה יותר גמיש. יש לך קובץ בינארי להפעיל? קיבלת. תוכנית Java? מספיק טוב. קונטיינר? כמובן. הוא מצליח להפעיל כל דבר כי כל מכונה שמתחברת לקלאסטר מדווחת על היכולות שלה, למשל אם יש לה דוקר מותקן או אם היא יכולה להריץ קבצי exe או אם מותקן עליה Java, ואז כשהקלאסטר צריך להריץ משימה הוא יחפש איזה מכונה הכי תתאים להרצה לפי האילוצים ויתן לה את המשימה. דוגמה נוספת היא ב Storage: נומד מוכן להתחבר לכל התקן איחסון שיש לכם, בין אם זה כונן מקומי, תיקיית רשת או איחסון בענן ולחבר אותם לקונטיינרים.

  3. פיצ'רים קטנים שעושים את ההבדל - נכון אין לו את כל הפיצ'רים המסובכים של קוברנטיס, אבל בפינוקים קטנים נומד מצטיין. לדוגמה הפקודה nomad plan תקבל קובץ מניפסט (זה נקרא Job Specification שם) ותגיד לכם בדיוק ובצורה מפורטת מה הוא הולך לעשות כשתנסו להריץ את הג'וב הזה, וכמובן תזהה בעיות לפני שהן קורות. או התמיכה ב Canary Updates שבעזרת שורת הגדרה אחת נומד יריץ את המערכת שלכם במכונה חדשה בתור קנרית ורק אם היא עלתה כמו שצריך הוא ישדרג את כל המכונות הקיימות.

  4. אינטגרציה עם שאר הכלים של HashiCorp - במקום להכניס את הכל לכלי אחד האשיקורפ יצרו אוסף כלים עצמאיים שיכולים לעבוד יחד בתור מכפיל כח. לדוגמה Terraform יודע לבנות ארכיטקטורת רשת על כל ענן שתתנו לו (וכך יהיה קל להתקין את נומד על כל ענן ולעבור בקלות בין עננים), Vault יודע לנהל סודות ולכן קלאסטרים של נומד ישתמשו בו כדי להזריק סודות לקונטיינרים ו Consul מנהל את ה Service Discovery בתוך הקלאסטר. היתרון בבחירה לחלק את המשימות לכלים יחסית קטנים ועצמאיים היא שאפשר ללמוד כל כלי בפני עצמו ולהתחיל להשתמש למשל ב Nomad בלי הכלים האחרים, אבל אז כשלומדים על Terraform מגלים כמה קל לשלב בין השניים.

סך הכל נומד אולי לא ניצח בתחרות פופולריות, אבל אם גם אתם קצת עייפים מהסיבוכיות או הקיבעונות של קוברנטיס, ומחפשים לדוגמה משהו שיהיה קל להתקנה, יאפשר לכם לעבוד גם עם התשתית הקיימת וגם לשדרג לקונטיינרים רק חלקים מהמערכת בהדרגה אז נומד יכול להיות פיתרון מעניין.

נ.ב. נקודת התחלה טובה לעבודה איתו היא אוסף ה Tutorials באתר שלהם כאן: https://developer.hashicorp.com/nomad/tutorials/get-started.