• בלוג
  • על הערך של "להיות בעשייה"

על הערך של "להיות בעשייה"

26/11/2024

שלושה פחדים שמשותפים להרבה אנשים שלומדים נושא חדש:

  1. "לעולם לא אהיה מספיק טוב בזה. אני רק מבזבז את הזמן עכשיו".

  2. "עד שאהיה מספיק טוב כבר יהיה מאוחר מדי (הנושא לא יהיה רלוונטי, אני כבר לא אוהב אותו)".

  3. "אני לא בכיוון הנכון. בדרך הזאת לעולם לא אצליח ללמוד את הנושא".

הפחדים האלה עלולים להוריד אותנו מהמסלול, דווקא מתוך מקום טוב של רצון להצלחה. זה המצב כשמרוב שאתה רוצה להצליח ללמוד ריאקט אתה רק עובר בין קורסים לחפש את הטוב ביותר, כל פעם מתחיל, מרגיש שזה לא מספיק טוב ואז מחפש משהו יותר טוב. כל מעבר רק מגדיל את הלחץ כי הזמן קצר וצריך דחוף למצוא עבודה חדשה. החיפוש בא על חשבון העשייה ולא מאפשר להתקדם.

נשווה את זה למישהי שמחליטה ללמוד ריאקט דרך עשייה. היא תתחיל עם הקורס הראשון שהיא מוצאת או אפילו המדריך החינמי הראשון ביוטיוב, תבנה אפליקציה ראשונה ואז תמשיך לנסות לבנות עוד מערכות ומערכות מתוחכמות יותר. כן היא הולכת להיתקע, ולעשות טעויות ולבנות דברים לא נכון אבל היא ממשיכה לעשות את זה כל יום חצי שעה או שעה ביום. וזה הבסיס. לאט לאט אותה תלמידה תחפש ותמצא טיפים ברשת לעזור בדברים עליהם היא נתקעת וגם עוד רעיונות לתרגילים ופרויקטים שהיא יכולה לבנות. אחרי מספיק זמן היא תוכל גם לקחת קורס ויהיה לה הרבה יותר קל לבחור ולהבין.

העשייה היא שלכם. היא קורית בקצב שלכם, סביב הדברים שמעניינים אתכם ומהווה את הבסיס לתהליך הלימודי. כשאנחנו בונים את כל שאר התהליך סביבה אנחנו מבטיחים לעצמנו הנאה וגם מגדילים מאוד את סיכויי ההצלחה.