שלוש סיבות לעבוד מקומית במיוחד בתור מתחילים
לא מזמן ראיתי פוסט שהמליץ למתחילים לעבוד רק עם סביבות פיתוח אונליין, כדי לא להסתבך עם התקנות. אני מכיר טוב את הבעיה כולל מחברים שמלמדים תכנות: העבודה מ Google Colab, מ Code Sandbox או סטאקבליץ או אפילו מתוך replit הרבה יותר קלה לתלמידים ומורים מעדיפים לא להסתבך עם התקנות שאולי ייכשלו כי יש בעיה ספציפית למישהו על המחשב.
גם התלמידים לא מתלהבים להתקין סביבת פיתוח מקומית. כשלומדים משהו חדש אנחנו להוטים לראות איך זה עובד, ואם אני צריך לשרוף עכשיו חצי יום על התקנות זה יכול להוריד את כל החשק ללימוד. ובכל זאת כדאי לזכור:
לא תמיד יהיה לך חיבור אינטרנט - בתור מתחילים (אבל גם בתור וותיקים), יש ערך ליכולת שלנו בכל רגע לפתוח את סביבת הפיתוח ולנסות משהו. ככל שמשהו יותר נגיש אנחנו עושים יותר ממנו, ואם יש לי סביבת פיתוח מותקנת מקומית יש יותר סיכוי שאפעיל אותה ואנסה משהו חדש גם בלי אינטרנט. יותר מזה, באותם מצבים שאין לי אינטרנט חווית הלמידה שלי עשויה להיות טובה יותר כי אני לא אתפתה להעתיק קודים מאיזה AI ויש לי זמן לקרוא ולחשוב על הדברים שאני בונה.
זיהוי שגיאות לרוב עובד טוב יותר בסביבה מקומית - נכון ההתקנה הראשונית של סביבה מקומית יותר מורכבת, אבל אחרי שהכל מותקן חווית העבודה השוטפת ובמיוחד הודעות השגיאה נוטות להיות ברורות יותר. אפשר להגיד שזה דבר אחד פחות שיכול להישבר.
המחקר קל יותר - בעבודה מקומית יותר קל לנו להיכנס לקוד כולל לקוד של ספריות חיצוניות או הגדרות הפרויקט כדי לראות מה כתוב שם ולהבין מה יש בפנים. היכולת לחקור איך דברים עובדים לרוב עוזרת ללמוד, גם אם היא לפעמים מאטה אותנו.
היתה תקופה שחשבתי ש Docker יהיה סוג של פיתרון ביניים, שיאפשר לעבוד עם כלי עבודה חדשים ולדלג על מכשול ההתקנות. אני לא כל כך בטוח בזה יותר: רוב הזמן אפילו כשאני מריץ דברים מתוך דוקר על המחשב שלי ולכאורה לא צריך להתקין כלום יוצא שאני כן צריך להיכנס לקונטיינר ולסדר דברים או להבין איך הם עובדים וזה לא באמת חסך לי זמן או עבודה.
מה דעתכם? כשאתם לומדים כלי חדש מעדיפים להתקין מקומית, לפתח אונליין או להריץ קונטיינר?