• בלוג
  • סיפור, משפטים, מילים.

סיפור, משפטים, מילים.

01/12/2024

לסיפור יש התחלה, אמצע וסוף. לפעמים גם עלילה וכשיש לנו מזל הוא מעורר מחשבה ומעביר מסר. את כל האלמנטים האלה סופרים בונים באמצעות משפטים המורכבים ממילים. סופרים שונים יכולים לכתוב עלילות דומות ומסרים דומים ולהשתמש במילים אחרות לגמרי - ולמרות העלילה הזהה ברור שזה לא יהיה אותו סיפור. הפרטים חשובים.

גם הקוד שלנו מספר סיפור, וגם את הקוד אנחנו בונים מחיבור של קטעי קוד קטנים יותר דרך תבניות. ואפילו אם Chat GPT מסוגל לקבל משימה ולהציע מימוש מסוים, הוא לעולם לא יחליף את המתכנתים שיכולים לכתוב מספר מימושים ולנווט ביניהם, כמו אותם סופרים מיומנים שיכולים לנסח בדרכים שונות את אותם רעיונות. וכן תכנות זו עבודה יצירתית, והיצירתיות דורשת היכרות מעולה עם תבניות כדי שאפשר יהיה לשלב אותן (ולשבור אותן) בדרכים שמתאימות למערכת עליה אנחנו עובדים.

מתכנתים משתפרים ככל שכותבים יותר פרויקטים ותוכניות, כשם שסופרים משתפרים ככל שיכתבו יותר סיפורים. אבל בעבודה רק על פרויקטים מלאים יש תמיד את הסכנה לדלג על דברים קטנים, לחזור שוב ושוב על טכניקות לא מספיק טובות, רק בגלל שאנחנו כבר רגילים אליהן. לכן בנוסף לעבודה על פרויקטים גדולים מתכנתים טובים משקיעים גם זמן בשיפור אותן תבניות קטנות שמרכיבות את הקוד שלנו - תוכניות של עשרות שורות לכל היותר שפותרות בעיה ספציפית, מעבר על מספר פיתרונות, השוואה ביניהם וחיפוש הפיתרון הפשוט והטוב ביותר. וכן גם ההבנה שלפעמים רעיון טוב נשבר כשהדרישות משתנות, וההימור איזה דרישות הולכות להשתנות.

את כל העבודה הזאת משלב בצורה מופלאה אריק ווסטל כל שנה בפרויקט Advent Of Code שלו, שם הוא משתף כל יום במהלך דצמבר חידת תכנות קטנה המורכבת משני חלקים, ורק אחרי פיתרון החלק הראשון מופיע החלק השני. החידות ממוקדות בכוונה ומאפשרות להתאמן על החלקים הקטנים והספציפיים ביותר בקוד: להבין את הדרישות, לפתור בעיות, לדמיין איזה שינויים בדרישות כנראה יגיעו ואז לראות את השינויים בדרישות של אריק ולהתאים את הפיתרון שלנו לדרישות החדשות.

היום הוא היום הראשון של דצמבר והחידה הראשונה של Advent Of Code בדיוק התפרסמה. בהצלחה.

https://adventofcode.com