• בלוג
  • קומפוננטות צד שרת זה לא חלב

קומפוננטות צד שרת זה לא חלב

04/04/2025

מייקל ג'קסון (לא הזמר, ההוא מ React Router) הולך נגד הזרם וכותב על קומפוננטות צד שרת בריאקט (תרגום שלי):

קומפוננטות צד שרת זה רעיון נחמד בתיאוריה, אבל אחרי חמש שנים זה פשוט לא עובד. היה כיף ריאקט, לימדת אותי הרבה. תהנו עם קומפוננטות הצד שרת שלכם. אני סיימתי.

מקור בטוויטר https://x.com/mjackson/status/1904977249918705853

מה שכנראה אומר שלא נראה תמיכה בקומפוננטות צד שרת ברמיקס בזמן הקרוב. מה זה אומר לגבינו? מה זה אומר על קהילת ריאקט? והאם קומפוננטות צד שרת הולכות לשבור את ריאקט מבפנים? כמה מחשבות:

  1. ללכת נגד הזרם בפריימוורק זה מאתגר, כי גירסאות חדשות של ריאקט רק יעשו את זה יותר קל לעבוד עם Server Components ויותר קשה לעבוד בלי. ראינו את זה כשהכניסו את Hooks. לאט לאט הדוגמאות ברשת והאקוסיסטם יתאימו לסטנדרט שמכתיבים ה Core Developers של ריאקט.

  2. יכול להיות שיש אתגר טכני בשילוב Server Components ב Remix. יכול להיות שיש מקור אחר להתנגדות. בכל מקרה ככל שהם יפתחו פרדיגמת עבודה שלהם אנחנו כמפתחים נצטרך ללמוד את שתי שיטות העבודה לפחות בעתיד הקרוב.

  3. יכול להיות שיהיו דרכים לחבר בין Server Components ל React Router. דוגמה אחת שמצאתי היא הפוסט הזה:

https://www.buszewski.com/writings/2024-12-23-react-router-7-has-server-components/

הייתי נזהר מכאלה ספריות. גם אם דברים נראים עובדים קשה לראות איך אפשר לגשר על הפער לאורך זמן ועם גירסאות חדשות של ריאקט ושל ריאקט ראוטר.

הרבה אנשים לא אוהבים את הקונספט של Server Components ואת הכיוון אליו ריאקט הולכת. אני מבין את זה - התרגלנו לשיטת עבודה מסוימת ומה פתאום צריכים להזיז לנו את הגבינה עכשיו. אני מודה, לא אהבתי גם כשעברו להשתמש בקלאסים במקום באוביקטים, ואחרי זה כשעברו להשתמש ב Hooks במקום בקלאסים. לא אוהב שמזיזים לי את הגבינה. היום במיוחד כשכולם עושים Vibe Coding ואפילו כלי ה AI עוד לא התרגלו לעבוד עם Server Components זה מרגיש מאולץ. ועדיין כשמסתכלים קדימה קשה לראות את ריאקט יורדים מזה. הרבה יותר סביר שמייקל ג'קסון ישנה את דעתו שוב.

נ.ב. מאחר ולמדתי על המהומה מיוטיובר ספרדי השארתי את המונח הספרדי גם בכותרת. לפרטים על הביטוי ועוד 11 ביטויים נוספים שקשורים לחלב בספרדית שווה להעיף מבט כאן:

https://convospanish.com/spanish-expressions-with-leche/#SerlaLeche