הבלוג של ינון פרק

טיפים קצרים וחדשות למתכנתים

אז איך עובד HTTPS?

21/02/2019

מאז הופעת Letsencrypt וקידום נושא האבטחה על ידי גוגל הרבה מאוד אתרים עוברים ל HTTPS. אבל מה בכלל אומר המנעול הקטן ליד ה URL? מה צריך בשביל שגם לכם יהיה כזה? ועל מי זה בדיוק בא להגן? לקראת הוובינר של היום בואו נעשה סדר - קבלו פוסט סיכום על כל מה שצריך לדעת על HTTPS.

המשך קריאה

חדש באתר: קהילת מתכנתים

31/12/2017

אחרי הרבה זמן של התלבטויות ובחינה של כל מיני טכנולוגיות הצלחתי לחבר פורום. הבקצרה זה שמעכשיו אם יש לכם משתמש באתר אתם יכולים ללחוץ למעלה על הקישור "פורום" ולהגיע לפורום שלנו, לפרסם שם שאלות ולשתף דברים שמעניינים אתכם.

המשך קריאה

הצפנת קבצים בפייתון

10/12/2017

כתבתי כאן בעבר על הצפנת הודעות קצרות בפייתון והפוסט ההוא עדיין רלוונטי. אבל המעבר לקבצים גדולים יותר מכיל מספר אתגרים שלא קיבלו מענה שם. השבוע זה זמן טוב לפתוח שוב את הנושא ולראות את האתגרים וגם את הקוד שמתמודד איתם.

המשך קריאה

האם הקוד הבא מאובטח?

19/11/2017

מה עושים עם קטע קוד שיש בו בעיית אבטחה ברורה אבל כזו שאי אפשר לנצל? האם שווה להשקיע את הזמן ולתקן אותה? בהרבה מקרים התשובה חיובית, ובהמשך הפוסט אנסה לשכנע אתכם בכך. אבל לפני זה קבלו את הקוד הבעייתי.

המשך קריאה

מה כל כך מסוכן בפירצת Buffer Overflow?

22/10/2017

בתחום אבטחת מידע אנו מייחסים חשיבות רבה יותר לתקלה ככל שהיא משפיעה על יותר תוכניות או מערכות. לכן ברור שתקלה במערכת ההפעלה או ברכיב תוכנה בסיסי אחר במחשב עלולה לגרום לנזק מאוד משמעותי. תקלת Buffer Overflow היא באג בתוכניות הניגשות לזיכרון המחשב שגורם להן לכתוב ערכים לזיכרון שהמתכנת לא התכוון שיכתבו. מה כבר יכול להשתבש? טוב ששאלתם.

המשך קריאה

קצת על סייבר

17/09/2017

אחד התחומים שכולם אוהבים לדבר עליו בשנים האחרונות הוא הסייבר. עם התגברות האיומים והמתקפות, ועם ההסתמכות שלנו על טכנולוגיה שמעלה את הרווחים שאפשר להשיג מתקיפות כאלה. אני מתחיל לפתח מקוון בנושא שמיועד בעיקר למתכנתים ואנשים עם אוריינטציה טכנית חזרה להיכרות עם העולם. הפוסט הבא כנראה יהיה אחד משיעורי המבוא.

בשיעור נעבור על מספר תקריות סייבר מהתקופה האחרונה וננסה להבין מה גרם להן, ואיך היה אפשר למנוע תקריות דומות.

המשך קריאה

פרסומות שרודפות אחריך

15/05/2017

לכל אחד יש את הפרסומת הזו, שלא משנה לאיזה אתר אינטרנט נלך היא תלווה אותנו לשם: אותה טיסה זולה, מספרה או אולם אירועים. וזה בסדר שיפרסמו אבל למה לא מגוונים קצת?! יש הרבה הגיון בהצגה חוזרת של פרסומות כי זה מגדיל את הסיכויים שבסוף תקנו. כאן נדבר על ההיבט הטכני של הפרסומות הרודפות.

המשך קריאה