"מה הבעיה הכי גדולה שלך בכתיבת פייתון?" היא השאלה שאני אוהב לפתוח איתה קורסי פייתון שאני מעביר בחברות, ובין התשובות תמיד יהיה מקום של כבוד לנושא הטיפוסים: "חסר לי הקומפיילר", "אני רואה את השגיאות רק בזמן ריצה", "אי אפשר לדעת אם קוד יעבוד". רבים מאוד מאיתנו לא משתמשים בהגדרות טיפוסים בקוד שאנחנו כותבים או לא משתמשים בהן מספיק.
וזה חבל כי Type Hints הם הכרחיים בעבודה על כל פרויקט גדול. כי לא משנה כמה ההשלמה האוטומטית טובה, בלי Type Hints היא תמיד תטעה לפעמים, וכי לא משנה כמה אתם בטוחים שהקוד שלכם קריא, שלושה חודשים אחרי שכתבתם אותו הסיכוי לזכור מה צריך להעביר לאיזו פונקציה יורד משמעותית.
במיני קורס קצר זה תלמדו איך לעבוד עם Type Hints מהצעד הראשון ועד הנושאים המתקדמים. הקורס מניח ידע קיים בפייתון וכך אפשר להתמקד רק במערכת הטיפוסים ואיך היא מתאימה לכל פיצ׳ר של השפה. בקורס תלמדו:
איך להגדיר טיפוסים לפונקציות, רשימות, מילונים ושאר מבני נתונים בפייתון.
איך להגדיר טיפוסים לפונקציות מיוחדות כמו Decorators, Generators ופונקציות המקבלות מספר משתנה של פרמטרים.
איך (ולמה) לעבוד עם TypeVar.
איך להגדיר פרוטוקול ומתי להשתמש בו, ואיזה פרוטוקולים כבר מוגדרים בשפה.
הוספת הגדרות טיפוסים היא הדרך המהירה ביותר להעלות את הרמה של הקוד שלכם ולהתקדם הרבה יותר מהר בפיתוח. מתחילים היום.
הי! אני ינון פרק. אני מתכנת שכותב קוד כל יום מאז שנת 2002, ומשנת 2012 גם מדריך קורסים בפיתוח למתכנתים בחברות תוכנה מובילות בארץ. בין השאר לימדתי ב Intel, IBM, Amdocs, Sapiens, eBay ובעוד עשרות חברות הייטק נוספות כאן בארץ.
את הקורסים באתר אני מלמד כמו שאני מלמד קורסים בכיתה: בצורה יסודית, תוך התעמקות בפרטים ובמטרה לתת לכם הבנה טובה של המנגנונים. בשביל להצליח לבנות פרויקט או להתקבל לעבודה לא מספיק לדעת לבנות משהו, צריך גם להבין בדיוק איך זה עובד.