מה לומדים

פייתון הינה שפת פיתוח לכל מטרה המאפשרת כתיבה מהירה של תוכניות פשוטות ותומכת גם בפיתוח מונחה עצמים לצורך תוכניות מורכבות יותר. השפה נמצאת בשימוש נרחב בארץ ובעולם, גם כשפת צד-שרת בפיתוח Web, גם בעולם של Dev Ops כשפת סקריפטים, וגם מפתחים משתמשים בפייתון לביצוע אוטומציה ומשימות קטנות. מפתחים ואנשי אוטומציה שמגיעים משפות אחרות ימצאו את פייתון ידידותית ביותר. 

קוד פייתון לרוב יוצא קצר יותר מקוד מקביל בשפות אחרות, קל יותר לכתיבה וקל יותר לתחזוקה. השפה עצמה כוללת גם ספריות תוכנה רבות לביצוע משימות תכנות שגרתיות: החל מעבודה עם בסיסי נתונים, קבצי נתונים מסוגים שונים (XML, JSON), ניהול קבצים ותוכניות חיצוניות וכמובן תקשורת ואינטרנט. 

בקורס נלמד כיצד לכתוב תוכניות פייתון מהצעד הראשון, נבין את השפה ובמה היא שונה משפות תכנות אחרות. בהמשך נלמד פיתוח מונחה עצמים בפייתון ונלמד הרגלי תכנות טובים, כולל כתיבת תיעוד וכתיבת Unit Tests על הקוד שלנו. נלמד מהם ביטויים רגולריים וכיצד להשתמש בהם בשפת פייתון ונסיים עם פיתוח ממשק משתמש גרפי באמצעות מודול Tkinter.

הקורס מותאם לפייתון 2.7.

סילבוס מפורט
נתחיל את הקורס בהצגת השפה וכלי העבודה. נלמד כיצד להתקין את פייתון על מכונת Windows, לכתוב תוכניות בעורך טקסט ולהריץ אותן משורת הפקודה. בפרק נכיר את ה Debugger ונראה כיצד להריץ תוכנית במצב איתור שגיאות.
1. התקנת הסביבה
תצוגה מקדימה
2. הרצת תוכנית פייתון
תצוגה מקדימה
בפרק זה נלמד את תחביר השפה: נכתוב תנאים, לולאות ונגדיר משתנים. נבין את ההבדל בין סוגי המשתנים השונים ואת הפעולות שאפשר לבצע בפייתון על מספרים ומחרוזות. נסיים את הפרק בתרגול עם פתרונות מודרכים כדי ליישם את מה שלמדנו
3. תחביר בסיסי
תצוגה מקדימה
4. פקודות תנאי
תצוגה מקדימה
6. מחרוזות
תצוגה מקדימה
7. החלפת מחרוזות עם str.format
תצוגה מקדימה
8. תרגול תחביר
תצוגה מקדימה
9. פתרון תרגול תחביר
בפרק זה נלמד כיצד לקרוא ולכתוב מידע לקבצים וגם לקבל רשימה של קבצים ותיקיות ממערכת ההפעלה. אנו נכתוב סקריפטים שירוצו על קבצים, יחפשו ויחליפו שמות קבצים בתיקיות ומידע בתוך הקבצים. הפרק כולל דוגמאות מעשיות ותרגול עם פתרונות מודרכים בו תוכלו ליישם את התכנים שלמדתם.
10. מודולים
11. קבצים
12. תרגול קבצים
13. פייתון ועברית
פייתון מציעה מגוון שיטות לשמירת מידע ועל החשובות שבהן נלמד בחלק זה. אנו נדבר על Tuples, מערכים, מילונים, קבוצות, Counter ו defaultdict. לאחר מכן נמשיך לפרק בנושא List Comprehensions. החלק כולל שני תרגולים, האחד בנושא מבני נתונים והשני על List Comprehension וכמובן דוגמאות מוסברות לכל נושא.
14. מבני נתונים חלק 1
15. מבני נתונים חלק 2
16. תרגול מבני נתונים
17. הרכבת רשימות (list comprehension)
18. תרגול רשימות
בחלק זה שלושה שעורים: תחילה נראה כיצד להגדיר פונקציות וביטויי lambda בפייתון. נבין כיצד להעביר משתנים ולהשתמש בערכי ברירת מחדל למשתנים ונסיים בכתיבת Decorators והבנה מתי כדאי להשתמש בהם. חלק זה מסתיים בתרגול מעשי בכתיבת פונקציות עם פתרונות מוסברים.
19. פונקציות
20. תרגול פונקציות
21. Decorators
22. תרגול Decorators
בין אם כתבתם ביטויים רגולריים בשפות אחרות או שאתם חדשים בתחום— הפרק הזה יחדש לכם דבר או שניים. אנו נתחיל בסקירת התחביר של ביטוי רגולרי ונעבור ליישום בפייתון, שם נכתוב קוד לפענוח והחלפת מידע בקבצים. בנוסף לתוכניות הדוגמא כולל חלק זה תרגול מעשי עם פתרונות מוסברים.
23. ביטויים רגולריים
24. ביטויים רגולריים ופייתון
25. תרגול ביטויים רגולריים
תכנות מונחה עצמים הינו חלק מרכזי מהקורס ולכן חלק זה כולל 9 שעורים (ומתאים גם למתכנתים ללא רקע בפיתוח מונחה עצמים). אנו נתחיל בהבנה מהו תכנות מונחה עצמים, למה צריך אותו וכיצד לכתוב קוד מחלקות בפייתון. לאחר מכן נרחיב לתוכניות גדולות יותר, נלמד על ירושה, כתיבת בדיקות יחידה, שימוש ב Exceptions וחלוקת הפרויקט לתיקיות. חלק זה כולל שלושה פרקי תרגול עם פתרונות מודרכים.
26. מחלקות ואובייקטים
27. תרגול תחביר מחלקות
28. ירושה
29. בדיקות יחידה
30. מתודות מיוחדות
31. טיפול בחריגים
32. תרגול חריגים
33. מבנה תיקיות לפרויקט
34. תרגיל מסכם מחלקות
לאחר שכתבנו סקריפטים פשוטים ומורכבים, נסיים את הקורס בפיתוח ממשק משתמש גרפי לתוכניות שלנו באמצעות המודול Tk. בפרק תלמדו להציג כפתורים ופקדים אחרים על המסך, לחבר אותם לקוד פייתון ואפילו לבחור את הצבעים הנכונים לממשק.
35. ממשק משתמש גרפי
36. חיבור ממשק לקוד
37. גלריית פקדים
38. מיקום פקדים
39. יצירת כפתורים בלולאה
סיכום וסקירה של פייתון3
40. פייתון3
41. סיכום
Teacher

מדריך הקורס - ינון פרק

הי! אני ינון פרק. אני מתכנת שכותב קוד כל יום מאז שנת 2002, ומשנת 2012 גם מדריך קורסים בפיתוח למתכנתים בחברות תוכנה מובילות בארץ. בין השאר לימדתי ב Intel, IBM, Amdocs, Sapiens, eBay ובעוד עשרות חברות הייטק נוספות כאן בארץ.

את הקורסים באתר אני מלמד כמו שאני מלמד קורסים בכיתה: בצורה יסודית, תוך התעמקות בפרטים ובמטרה לתת לכם הבנה טובה של המנגנונים. בשביל להצליח לבנות פרויקט או להתקבל לעבודה לא מספיק לדעת לבנות משהו, צריך גם להבין בדיוק איך זה עובד.

איך זה עובד - מסלול מנוי חודשי

  • טקסט מלא בעברית בו תוכלו להשתמש כדי להיזכר בנושא אחרי שראיתם את הוידאו.
  • תיקיית דוגמאות עם כל הקוד שבניתי בוידאו, כדי שתוכלו לנסות ולהריץ את כל הקוד על המכונה שלכם תוך כדי הצפיה או אחריה.
  • תרגול מלווה על כל נושא אותו תוכלו לפתור כדי לקבל חיזוק נוסף להבנה שלכם.
  • גישה לפורום תלמידים שם תוכלו לשאול כל שאלה מקצועית או לשתף פיתרונות שלכם לתרגילים כדי לקבל משוב על העבודה שלכם.
  • השלמת תכנים מקורסים אחרים באתר - במידה ותראו שחסר לכם חלק מחומר הרקע תוכלו לעשות הפסקה, להשלים את התכנים מהקורסים האחרים באתר ואז לחזור ללמוד קורס זה.
המנוי הינו ללא התחייבות ומחויב מדי חודש בחודשו עבור אותו החודש.

Python (with solutions): קורס אונליין בעברית

קורס פייתון מיועד למתכנתים, אנשי IT או DevOps שרוצים לשדרג את יכולות הפיתוח שלהם באמצעות סקריפטים בפייתון. הקורס לא דורש ידע מוקדם ומכסה את כל היבטי הפיתוח החל מהתקנת הסביבה ותוכניות ראשונות, דרך שימוש בפייתון לאוטומציה ובניית סקריפטים ועד פיתוח מונחה עצמים ו GUI.

בקצרה

  • 41 שיעורים
  • 6 שעות וידאו
  • גישה לכל תכני הקורס ולכל שאר הקורסים באתר
  • אתם לא לבד! עזרה מקצועית דרך המייל ובקבוצת הדיונים
  • הצטרפו עכשיו