חדש באתר: קהילת מתכנתים
אחרי הרבה זמן של התלבטויות ובחינה של כל מיני טכנולוגיות הצלחתי לחבר פורום. הבקצרה זה שמעכשיו אם יש לכם משתמש באתר אתם יכולים ללחוץ למעלה על הקישור "פורום" ולהגיע לפורום שלנו, לפרסם שם שאלות ולשתף דברים שמעניינים אתכם.
טיפים קצרים וחדשות למתכנתים
אחרי הרבה זמן של התלבטויות ובחינה של כל מיני טכנולוגיות הצלחתי לחבר פורום. הבקצרה זה שמעכשיו אם יש לכם משתמש באתר אתם יכולים ללחוץ למעלה על הקישור "פורום" ולהגיע לפורום שלנו, לפרסם שם שאלות ולשתף דברים שמעניינים אתכם.
ההשוואה בין פרל, פייתון ורובי מעניינת כי מצד אחד השפות מאוד דומות ובעלות השפעה הדדית רבה, ומצד שני להרבה בעיות כל שפה לקחה כיוון קצת שונה. כך הדוגמא של הגדרת פונקציה בתוך פונקציה.
במבט ראשון פרל היא שפה מאוד קלה ללמידה, במיוחד למי שמגיע עם רקע ב C וביוניקס. תקופה ארוכה זה היה סוד הכח שלה ומה שהביא מתכנתים רבים (כולל אותי) ללמוד פרל. הבעיה היתה שמהר מאוד מתכנתים נתקלו בבעיות שלא הבינו, ובמקום לפתור אותן הדביקו קטעי קוד שלא הבינו מהאינטרנט. את הסלט שיצא אף אחד לא רצה לטעום. הנה מקרה כזה לדוגמא.
לפרל יש 3 ספריות פיתוח ווב: הראשונה נקראת Catalyst והיא ממש מסובכת ומהונדסת יתר על המידה. השניה נקראת Dancer והיא דוקא מאוד פשוטה אבל עדיין לא ממש יציבה, והשלישית נקראת מוג'ולישס, ולמרות השם המוזר היא דוקא די פשוטה. בואו נראה כמה דרך דוגמא קצרה.
טעות מקרית בפרל הזכירה לי יכולת חזקה אך מבלבלת של השפה- התאמת ביטוי רגולרי בצורה מדורגת. הרעיון שיש לכם טקסט ארוך ואתם רוצים לבדוק את התאמתו לביטויים רגולריים חלק אחרי חלק, כאשר כל חלק ממשיך היכן שהקודם עצר. נראה את זה בקוד ואז גם תבינו למה התחביר כל כך מבלבל.
השוואה בין שפות תכנות דומות היא דרך טובה להבין טוב יותר את ההבדלים וגם את נקודות ההשקה וההשפעה ההדדית בין השפות.
לפינה הפעם בחרתי לכתוב תוכנית הממיינת קבצים לתיקיות לפי שמם, כך שכל הקבצים שמתחילים באותה אות יישמרו יחד בתיקיה. אותה התוכנית, 3 שפות, ובסוף נחשוב מה יצא הכי נעים לעין.
ספריית Tk הפכה לסטנדרט של פיתוח ממשק משתמש גרפי לסקריפטים בפרל, אך בגלל מודל המחלקות של פרל פיתוח ממשק גרפי מונחה עצמים יכול להרגיש מסורבל. כך נראית התבנית שלי לפיתוח מונחה עצמים ב Tk שכדאי גם לכם לאמץ.
הגמישות בפרל היא אידאולוגיה וכך גם במודל המחלקות הייחודי שמשאיר למתכנת יותר מרחב תמרון מאשר בכל שפה אחרת. בפוסט זה אסקור את העקרונות של מודל זה, היתרונות בגמישות וגם הבלבול שהיא יוצרת.
לפייתון יש הרבה מעריצים בארץ והאמת שדי בצדק. השפה מאוד קלה ללמידה ומגיעה עם סט ענק של ספריות מערכת כך שיש הרבה זמן עד שצריך ללמוד איך להתקין ספריות חיצוניות. השפה מציעה מודל תכנות מונחה עצמים שאינו נופל ברמתו מזה של C++ או Java, ואי אפשר לשכוח גם את התרבות הפייתונאית המעודדת קריאות ופשטות. אבל לצד כל הדברים הטובים צריך גם לשים את הצדדים המכוערים על השולחן. בתחרות ההוגנת מול פרל ורובי, פייתון מציעה פחות גמישות למתכנת.
התוסף סינטסטיק מאפשר לבדוק תקינות תוכניות בעת עריכתן בעורך הטקסט וים. במדריך זה אראה כיצד להתקין את התוסף ולהגדירו לבדיקת תקינות תחביר בתוכניות פרל, פייתון ורובי.